onsdag 31 mars 2010

Dmitrij Mccarthy eller Cormac Gluchovskij


Förutom att vara de namnen jag skulle ta om jag blir tvungen att gå under jorden som på gangsterrullar, så är det ett litet hopkok av två grymma författare!

Dmitrij Gluchovskij och Cormac mccarthy!

Dessa två herrar borde fan ingå registrerat partnerskap, slå sina påsar ihop (usch) och avla fram en hel hord små dystopiskapostapokalypsförfattarbarn!!!!11!!11!!

Typ så mycket kär är jag i min nya favvogenre "Postapokalypsen".

För er som inte fastnat ännu eller helt enkelt är illiterata, blinda och utan tummar att spela tvspel med så kommer här en liten förklaring!

Postapokalyps är alltså skildringar av livet efter katastrofen. Nuförtiden är vi inte längre rädda för övesvämningen, atomkriget, zombieplågan eller meteornedslaget. Utan vad som händer efteråt.

I Cormacs bok "The Road" är en far och en son på en mödosam vandring mot havet, hela världen ligger död efter kärnvapenkriget (tror jag) och de vandrar mest för att ha något att göra. En riktig snyftis!

Dmitrijs bok (blivande bokserie) Metro 2033 är det lite mer action i! Där har kärnvapenkriget tagit kål på allt, nästan. Nere i Moskvas tunnelbannesystem har ca 10 000 personer överlevt och gjort sig hemmastadda! Den unge Artiom som bara har vaga minnen av tiden innan smällen och livet på ytan, skickas ut i metron på ett våghalsigt uppdrag för att rädda det lilla som finns kvar av mänskligheten. Mutanter och pangpang, ME LIKES!

Det allra bästa är att dessa två tillsammans gjort genren tillgänglig på inte bara ett utan 3 format. Cormac som bok och film och Dmitrij som bok och spel!

Superbra helt enkelt!
Ps Bilden = Dmitrij Gluchovskij med lämpligt tillhygge vid mutantinfestation!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar